Een WordPress website maken
die klanten aantrekt

Een website maken; is dat niet technisch en heel ingewikkeld? En dat is toch ook heel duur?

Dat is wat ik regelmatig hoor van zelfstandige ondernemers​ die nog geen website hebben. Je zou het niet verwachten maar er zijn nog heel veel zzp-ers die nog geen website hebben. Ongelooflijk in deze tijd want je kunt rustig stellen dat je als bedrijf niet bestaat als je niet op internet te vinden bent.  

De zelfstandige ondernemers die wél een website hebben zijn er ontevreden over. Niet tevreden omdat ze er een hoop geld en tijd hebben ingestoken en er vrijwel geen rendement uit halen. Maar ook ontevreden omdat ze hem zelf niet kunnen aanpassen.

Een nieuwe website maken of een bestaande website verbouwen is niet technisch, is niet ingewikkeld en is helemaal niet zo duur. Je kunt het voor het overgrote deel zelf doen. Als je maar de goede hulpmiddelen gebruikt en erbij geholpen wordt.

Een paar websites die de eigenaren samen met mij hebben gemaakt

website-qualitiques

Hoe gaat het in zijn werk als wij samen je WordPress website maken of verbouwen

Een website maken is tegenwoordig niet echt moeilijk meer. Ik bedoel daarmee het maken en vullen van de website. De tools en hulpmiddelen daarvoor zijn zo makkelijk in gebruik dat dat het probleem niet is.

Maar voordat we de website kunnen bouwen en vullen met inhoud zijn er een aantal belangrijke keuzes te maken. Keuzes die het uiteindelijke succes van de website, en dus ook jouw succes, bepalen.

Het maken van een website is daarom best wel een complex proces met een groot aantal verschillende activiteiten. Ik werk altijd volgens een stappenplan omdat ik dan zeker weet dat we niets over het hoofd zien. Ik leg de hoofdstappen verderop even kort uit.

Vrijwel Iedere stap komt met instructies, voorbeelden, checklists en documentatie​ die je aan de hand nemen en waardoor je snel tot resultaten komt.

Globale stappen voor het (ver)bouwen van een WordPress website

Wensen en eisen

In deze eerste stap kijken we globaal naar zaken als:

 1. Doel van de website
 2. ​De doelgroep die je wilt bereiken, je product of dienst
 3. Wat je wilt uitstralen
 4. Planning
 5. Taakverdeling

Marketing

Deze stap is cruciaal voor je succes omdat de website qua inhoud opgebouwd gaat worden rond de uitkomst van de keuzes die je in deze stap gaat maken. Ik help je vanzelfsprekend bij het maken van die keuzes. 

 1. Doelgroep uitwerken
 2. Waar is je doelgroep dringend naar op zoek
 3. Wat wordt je marketingboodschap
 4. Jouw motivatie
 5. Marketing materiaal (video, gids, e-book etc)
 6. Social Media strategie
 7. E-mail marketing

Structuur, lay-out en inhoud

In deze stap bepalen we de structuur, de lay-out van de website en de inhoud van de pagina's. 

 1. Navigatie (hoofd- en submenu's)
 2. Homepagina structuur en navigatie
 3. Overige pagina's en blog
 4. Footer informatie en navigatie
 5. Sidebar informatie en navigatie
 6. Call To Actions - E-mail marketing
 7. SEO

Website maken

In de vorige stappen hebben we de basis en de structuur van de website helder gemaakt. Nu gaan we de website vullen met inhoud. Inhoud wil zeggen: teksten, afbeeldingen, contactformulier, call to actions etc.

Je krijgt van mij een template website die voor het overgrote deel al 'voor ingevuld' is. Zie het als een raamwerk waarin jij alleen nog maar op de aangegeven plaatsen teksten afbeeldingen hoeft te zetten. Dit raamwerk kun je uiteraard aanpassen. 

Dat plaatsen van teksten en afbeeldingen doe je met Thrive Content Builder, een heel gebruiksvriendelijke tool. Ik leer je daarmee werken en dat ermee leren werken duurt niet langer dan maximaal 30 minuten! Je kunt dan met die content builder zelf de mooiste pagina's maken! Ben je benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan even naar dit korte filmpje.


Testen

Als de website klaar is, of als er onderdelen klaar zijn, dan gaan we testen of alles werkt zoals het bedacht is. Bij het testen kijken we of alle menu's goed werken, of de links naar de juiste pagina's verwijzen, of e-mails verzonden worden én ook aankomen en nog veel meer dingen.

Is alles, na een paar aanpassingen, in orde dan verklaren we de website klaar. 


Website publiceren

Ik zorg ervoor dat de website verhuisd wordt naar je eigen domeinnaam en controleer of alles goed werkt. 


Promotie

Je website wordt binnen korte tijd door Google geïndexeerd. Dat wil zeggen dat de inhoud van je pagina's en artikelen, Google indexeert individuele pagina's en artikelen en niet de website, dan in Google bekend is.

Het promoten van je website kan enorm helpen. Stuur klanten en mensen die op je mailinglijst staan een mail en vraag ze de mail te delen. Gebruik Facebook en andere Social media om je site te promoten en te laten delen door vrienden. 


Onderhouden

WordPress, het thema en de plugins worden heel regelmatig bijgewerkt om foutjes in de software te herstellen maar ook om kwetsbaarheden die kwaadwillenden gebruiken om je site te hacken, op te lossen. Het is daarom belangrijk dat je website up to date blijft. 

Wil je dat niet zelf doen dan kan ik dat voor je doen. Ik heb diverse onderhoudscontracten voor je WordPresswebsite.


Wat kost jouw website?

Het antwoord op die brandende vraag zoeken veel mensen. Er is geen eenvoudig antwoord op te geven want het is hetzelfde als het vragen: "wat kost een auto?"

De prijs hangt af van wat je wilt, welke eisen en wensen je hebt.

Voor een website heb je minimaal een domeinnaam en een hostingpakket nodig, een domeinnaam is het adres van je website en de hosting is het bedrijf dat je website op haar server zet en ervoor zorgt dat de website bereikbaar is. Dan is er de tijd die het kost om het ontwerp te maken , de technische dingen te regelen en de website te vullen met jouw teksten,  afbeeldingen, video's , noem maar op.

Omdat ik vind dat zelfstandige ondernemers een goede website verdienen maar ook weet dat ze daarvoor meestal maar een beperkt budget hebben, heb ik een eenvoudige website ontwikkeld die de kosten laag houdt. Ondanks de beperkte investering gaat ook zo'n website natuurlijk wel klanten opleveren.

Ik kan de kosten laag houden omdat ik gebruik maak van een standaard werkwijze waarbij ik het ontwerp, de lay-out en het vullen van de website doe en jij zorgt voor teksten en afbeeldingen. Je krijgt van mij een model van de teksten en afbeeldingen die nodig zijn. Je kunt de website later zelf veranderen. Je krijgt van mij instructies hoe dat te doen.

Prijsindicatie

Jouw eigen Website

 595

Eenvoudige website inclusief design

Tot 5 pagina's of een zogenaamde 'one-page' website

Marketing advies

1 overlegronde

1 aanpassingsronde

Jouw website is voor:

(Startende) zelfstandige ondernemers

Kleine ondernemers

Bijvoorbeeld: coaches, therapeuten, trainers, kunstenaars, schrijvers

Voorbeelden

Spiritueel Café Arnhem, Ontmoetingsplaats voor bewustwording en gezondheid

Qualitiques, Webshop voor o.a. antieke Delftse tegels

Jouw eigen Website Plus

 895

Uitgebreide website inclusief uniek design

Tot 10 pagina's

Advies over inrichting & Marketing

Extra's zoals formulieren en integratie van
e-mailmarketing.

2 overlegrondes

2 aanpassingsrondes

Jouw Plus website is voor:

(Startende) zelfstandige ondernemers met meer wensen

Kleine bedrijven, verenigingen of stichtingen

Voorbeelden

Domaine Formidable, Vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Vuurvrouw, ontmoetingsplaats voor vrouwen in de overgang

Heb je meer of andere wensen, of staan er voor jou niet de juiste opties, of weet je nog niet precies wat je wilt?
Ik denk graag met je mee. Stuur mij een mailtje, contact mij via Facebook of maak een afspraak dan kunnen we erover praten. Kost je niets, verplicht je tot niets!

Wil je een keer vrijblijvend met mij hierover praten? Dat regel je eenvoudig zelf. Kijk wanneer het jou het beste uitkomt en maak een afspraak in mijn agenda.