Mijn favoriete WordPress tools, hulpmiddelen & plugins

Ik krijg regelmatig vragen over welke hulpmiddelen, thema's, plugins en hosting het beste zijn om te gebruiken voor het bouwen van een WordPress blog of website. Hieronder vind je een overzichtje van wat ik zelf gebruik. Links openen in een nieuwe tab. Premium wil zeggen betaalde plugin.

Tools, hulpmiddelen en plugins om een goed vindbare WordPress website te maken

wordpress logo

WordPress

WordPress bestaat in twee vormen: een waarbij WordPress als service (wordpress.com) wordt aangeboden waar je gratis en betaald een blog/website kunt hebben, en als gratis versie waarbij je de website onderbrengt bij een hostingbedrijf.

Ik werk uitsluitend met de zelf gehoste versie omdat die veel meer mogelijkheden biedt dan de andere.

vimexx-logo

Vimexx webhosting

Een nieuwkomer op de Nederlandse hosting markt met zeer aantrekkelijke prijzen voor prima specificaties.

Ik heb een aantal websites hier ondergebracht en ik ben daar zeer tevreden over.​ 


antagonist logo

Antagonist

Nederlands best bekendstaand hosting bedrijf. Betrouwbaar adres voor hosting van je WordPress website.

siteground logo

Siteground

uitstekend hostingbedrijf met snelle servers en goede support.

woocommerce logo

WooCommerce

Wil je je WordPress website uitbouwen met een webshop, dan kom je al gauw uit op Woocommerce. Veruit de meest toegepaste plugin wanneer je producten en diensten wilt verkopen.

Updraftplus logo

UpdraftPlus

Backups... hoe vaak ik tegenkom dat mensen zelf geen backup maken en volledig vertrouwen op het hostingbedrijf is ongelooflijk. Ik raad iedereen altijd aan om ook zelf backups te maken en deze zelf ergens op te slaan buiten de server van het hostingbedrijf.

UpdraftPlus stelt je in staat zelf te bepalen wat, en in welke frequentie, je wilt backuppen en waar die backups bewaard moeten blijven. Bijvoorbeeld Google Drive of DropBox.


thrive themes

Thrive Themes

Al de websites die ik samen met mijn klanten maak zijn gebaseerd op een thema van Thrive Themes. De reden is dat het lichte en snelle thema's zijn die gebouwd zijn om goed te converteren.

Premium

Thrive Architect & Landing Pages

Mijn meest favoriete hulpmiddel ooit. Met Thrive Architect maak ik, zonder technisch gedoe, de mooiste lay-outs en landingpages. Deze hele website is gemaakt met deze pagebuilder. Denk nou niet: 'het kan wel zijn dat jij dat kunt, maar voor mij ligt dat vast anders'. Ik garandeer je dat ook jij dat kunt!

Premium


Thrive leads

Thrive Leads

Inschrijvingen, optin, leadmagnets of hoe je het ook noemen wilt voor weggevers, nieuwsbrieven, video-cursussen etc. is wat Thrive Leads Listbuilding mogelijk maakt.

Met API koppelingen naar alle veel gebruikte e-mailmarketing providers zoals MailChimp, Active Campaign, MailerLite en heel veel anderen.

Premium

thrive-theme-plugins

Diverse andere Thrive Plugins

Ik gebruik alle producten van Thrive Themes omdat ze makkelijk in gebruik zijn, heel goed met elkaar samen werken en omdat ze bij uitstek geschikt zijn om marketing in onder te brengen.

Plugins die ik verder van hen gebruik zijn:

  • Thrive Ovation voor het verzamelen en presenteren van referenties
  • Thrive Headline Optimizer voor het bepalen van de meest aansprekende titel van artikelen en pagina's
  • Thrive Quizz Builder voor het maken van quizzes

Premium


imagify logo

Imagify

Het komt de snelheid van je website en de gebruikerservaring ten goede als afbeeldingen voldoen aan twee eisen: ten eerste als de afmeting in pixels niet te groot is en als de bestandsgrootte van de afbeeldingen binnen de perken blijft.

Deze plugin zorgt ervoor dat de afmeting van afbeeldingen die je upload nooit groter is dan een ingesteld maximum en de bestandsgrootte wordt gecomprimeerd naar de beste grootte.

 Gratis en Premium

caldera forms logo

Caldera Forms

Alhoewel ContactForm 7 de bekendste plugin is om een contactformulier te maken, gebruik ik liever Caldera. Er kan meer mee, het heeft een 'drag and drop' editor en als je het wat ingewikkelder moet maken kan dat door het gebruik van zgn. conditional logic.

Gratis en Premium​ Add Ons


sassy social media logo

Sassy Social Media

Share buttons, ze zijn er in overvloed. Mijn favoriet is Sassy Social Media omdat het een lichte plugin is die de laadtijd van je website niet beïnvloedt.

Een van de weinige plugins die gratis What's App sharing biedt.

logo wp spamshield

WP Spamshield

Spam, we haten het. Allemaal.

Installeer WP Spamshield en je hebt er geen omkijken meer naar.


mailerlite-logo

Mailer Lite

Iedereen kent MailChimp maar ik geef de voorkeur aan Mailerlite. Gratis tot 1.000 contacten en als je er meer nodig hebt dan zijn de prijzen lager dan die van de anderen.

Mailerlite kent veel functionaliteit die je niet aantreft in andere gratis versies en is veel eenvoudiger in gebruik dan bijvoorbeeld MailChimp.

logo-missing-lettr-square

Mooie tool om je blogartikelen te posten op je sociale media.

wp fastest cache logo

WP Fastest Cache

Om je site snel(ler) te maken kan het verstandig zijn een zogenaamde cacheplugin te installeren.
WP Fastest Cache werkt uitstekend en is één van de weinige cacheplugins die probleemloos werkt.


Meer weten?

Wil je advies of ergens wat meer over weten? Stuur mij gerust een mailtje met behulp van Contact in de footer hieronder of stuur mij een Facebook bericht via het Facebook Messenger icoontje rechts op deze pagina.