WordPress onderhoud

Waarom het onderhoud aan je WordPress website uitbesteden?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom een onderhoudscontract voor WordPress nodig is. Want is het toch zo dat WordPress, de thema's en plugins gemakkelijk zelf bijgewerkt kunnen worden en dat het allemaal best betrouwbaar is?

Het WordPress platform is van oorsprong ontwikkeld om gebruiksvriendelijk te zijn voor niet-technische gebruikers, dus waarom zou je betalen om het onderhoud voor je te laten doen? Ik ga je meerdere goede redenen geven:

6 redenen om het onderhoud aan WordPress uit te besteden

1 - Jouw tijd is kostbaar

Zou jij je kostbare tijd willen besteden aan het oplossen van problemen met een plugin of een thema dat niet meer werkt na een update, of zou je liever je tijd besteden aan het schrijven van een goed artikel?  Of na het werk gaan wandelen of fietsen, of andere leuke dingen gaan doen?

Je kun het zo zien: je kan leren om je auto zelf te onderhouden en te repareren. Dat kan, maar een gekwalificeerde monteur doet het voor je in een fractie van de tijd. Als er iets stuk gaat aan je auto, de verwarming bijvoorbeeld, ga je dan zelf alles demonteren op zoek naar het probleem? Nee toch.

Kun je zelf de kennis vergaren op gebied van programmering, gebruikerservaring, responsive ontwerp, seo optimalisatie enzovoorts? Waarschijnlijk wel, maar waarom laat je mij er niet voor zorgen?

2 - Veiligheid van je WordPress website

WordPress is van zichzelf een veilig platform maar dat kan helaas niet altijd gezegd worden van de tienduizenden thema's en plugins die beschikbaar zijn voor WordPress. En daar komen dan de voortdurende pogingen om sites te hacken nog bij.

Ik heb jaren ervaring in het werken met WordPress en weet welke thema's en plugins goed onderhouden worden en dus veilig zijn. De thema's en plugins met een zwakke reputatie die vaak voor problemen zorgen, ken ik ook.

Veiligheid is veel meer dan alleen maar weten welke plugins veilig zijn. Het betekent​ dat je hele WordPress website beveiligd moet worden, dat kwaadwillenden geen toegang hebben, dat je website niet ongemerkt besmet raakt met malware. Ik neem uitgebreide maatregelen om je website te beveiligen. Maatregelen waarvoor jij waarschijnlijk de tijd en de kennis en ervaring niet hebt om in te stellen en bij te houden..

3 - Optimalisatie van je website

Je zult het wel weten: de snelheid waarmee je website laadt heeft invloed op de prestaties; van je positie in de zoekresultaten tot de conversie resultaten. Een website die snel laadt en efficient werkt is tegenwoordig een absolute noodzakelijk.

Maar ik doe meer dan alleen WordPress onderhoud. Ik zie mijzelf als een partner van je en ik zoek continue naar mogelijkheden om je website's performance te verbeteren. Dat kan het installeren van een geweldige cache plugin zijn, maar ook het optimaliseren van je afbeeldingen, het optimaliseren van de database, analyseren van waar de knelpunten zitten en deze oplossen.
Of met jou samenwerken om de gebruikerservaring te verbeteren.

4 - Nieuwe functies nieuwe mogelijkheden

Elke dag worden duizenden plugins en thema's bijgewerkt met functies die nieuwe mogelijkheden bieden. Je concurrenten doen daar hun voordeel mee. Zou jij dat ook niet moeten doen?

Heel veel websites worden gebouwd en daarna 'aan hun lot overgelaten'. Als het niet kapot is hoef je het ook niet te maken, zeggen ze dan. Afgezien van het grote veiligheidsrisico dat deze sites lopen, missen ze ook gewoon kansen. Nieuwe functies kunnen veel voordeel opleveren. Er zijn zoveel zaken die verbeterd kunnen worden door consequent updates te installeren en nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten te gebruiken.

5 - Backups 

Je hebt een plugin of thema bijgewerkt naar een nieuwe versie en daarna doet je website het niet meer. Je krijgt allerlei cryptische foutmeldingen. Tijd om een backup terug te zetten. Maar.....die heb je niet.

In zo'n situatie wil je niet terechtkomen. Het hebben van betrouwbare backups is een redmiddel in kritische situaties en noodgevallen, maar ook bij zoiets simpels als wanneer je een verandering hebt gemaakt die toch niet bevalt, en je wilt terug naar de vorige situatie.

Veel hostingbedrijven ​bieden de mogelijkheid om backups te maken maar die schieten op punten toch tekort. Ten eerste worden ze bewaard op dezelfde server als je website. Wat gebeurt er als daar iets ernstigs fout mee gaat of het hostingbedrijf gaat failliet? Dan is je website helemaal weg!
Ten tweede zijn de backups niet altijd automatisch, kun je niet kiezen wat er in de backup opgenomen moet worden en ook de frequentie kun je niet aanpassen.

Samen bepalen we de backup procedure die bij jou past. Voor de een kan dit 3 keer per dag zijn, voor een ander 1 keer per dag en een ander elke week. We bepalen ook waar de backup bewaard blijft en hoelang. Heb je een Dropbox account dan kunnen we de backups daar automatisch opslaan. Je hebt dan de data van je eigen website in eigen beheer i.p.v. bij je hoster. Uiteraard kun je de backups ook lokaal op je eigen computer opslaan. Baas over eigen data! 

6 - Ik help je

Misschien dat je hosting bedrijf je wil helpen met wat basale WordPress ondersteuning -de meeste doen zelfs dat niet- maar dan nog hebben ze geen diepgaande kennis van en ervaring met WordPress. Gaan zij je website zorgvuldig beoordelen en je helpen je site zo goed mogelijk te maken?  Nee, natuurlijk niet, want dat hoort niet tot hun dienstverlening.

Vrijwel geen enkel hostingbedrijf biedt aanvullende ondersteuning voor WordPress aan. Sommige, meer gespecialiseerde hostingbedrijven, gaan iets verder dan alleen je website hosten en helpen met basale instellingen en technische problemen, maar daar blijft het bij en zo hoort het ook.
Zij maken zich niet druk over de beste WordPress plugins of hoe de website optimaal wordt ingericht voor het aantrekken van bezoekers.

Ik heb het hiervoor al eerder gezegd: ik ben je partner. Het is in ons beider belang om je website zo goed mogelijk te laten presteren, zorgen dat hij snel laadt maar ook dat hij gevonden wordt en dat je er klanten mee trekt.

Samenvattend

Het uitbesteden van het onderhoud aan je WordPress website heeft de volgende voordelen:

 • Zekerheid en rust. Je hebt er geen omkijken meer naar
 • Jij kunt je richten op jouw specilialiteiten
 • Je hebt een website die voldoet aan de eisen qua performance én beveiliging
 • Er is altijd een of site backup om op terug te vallen dus je data is altijd veilig
 • Je kunt bij problemen of als je advies nodig hebt mij inschakelen
Nathalie Brunt

Ik ben echt helemaal blij met mijn website. Qua inhoud, maar ook omdat alle technische dingen zoals beveiliging en back-up nu goed geregeld zijn. Zonder Charles was mij dat echt niet gelukt!

Officesupportetc

Onderhoudsplannen en Prijzen

Standaard

Voor blogs en kleinere websites als je op zoek bent naar basis onderhoud én gemoedsrust

15,00 maand

Facturering per jaar

Medium

Voor blogs en websites die actief ingezet worden en als het nodig is een beetje ondersteuning kunnen gebruiken

25,00 maand

Facturering per jaar

Vragen en antwoorden

Heb ik een WordPress onderhoudscontract nodig?

Dat denk ik wel ja! Het geeft je zekerheid en gemoedsrust. En ik zou zeggen dat je je tijd wel beter kunt besteden ???? Misschien heb je ze al gelezen maar als dat niet zo is kijk dan even naar goede redenen om het onderhoud aan WordPress uit te besteden.

Ik heb een Woocommerce shop

Ik zorg ervoor dat Woocommerce wordt bijgewerkt. Ik wacht altijd met updaten tot een week of twee nadat de update/upgrade is uitgebracht. In die tijd komen eventuele (meestal zijn er die) problemen naar boven en worden ze door Woo opgelost.

Wat ik niet kan doen is Woocommerce testen na een update. Ik kan geen orders en betalingen invoeren om het hele traject te testen. Dat moet je echt even zelf doen.

Zijn er nog voorwaarden verbonden aan een onderhoudscontract?

Nee, er zijn geen voorwaarden. Als de technische staat van je website echt heel slecht is en ik hem eerst moet ‘saneren’, dan kan het zo zijn dat ik daarvoor een aanvullende vergoeding in rekening moet brengen. Dat overleg ik uiteraard eerst met jou.

Ik heb meer dan één website, kan dat?

Ja vanzelfsprekend kan dat.  Stuur mij een e-mail dan kan ik je daarover informeren.

Welke updates vallen onder het onderhoudscontract?

  • Alle major en minor WordPress updates
  • Alle plugins die via de WordPress backend ge-update kunnen worden.
  • Alle thema’s die via de WordPress backend ge-update kunnen worden.

Kan ik tussentijds mijn contract wijzigen naar een ander contract?

Ja, je kunt op ieder moment je onderhoudscontract wijzigen. Zowel naar een duurder als naar een goedkoper contract. Een wijziging gaat in op de eerste van de volgende maand.

Maakt het uit waar mijn site gehost is?

Een goed  hosting bedrijf is van groot belang voor de prestaties van je website en kan je zoekresultaten zelfs verbeteren. Als je tevreden bent met je hoster dan neem ik aan dat het allemaal goed loopt. Heb je problemen met je hosting bedrijf of wil je een betere performance dan help ik je met het zoeken naar een betere host. Op de pagina Tools vind je er een drietal waar ik goede ervaringen mee heb.

Wat als er wat mis is met mijn site?

Na updates van WordPress, het thema of de plugins wordt er gecontroleerd of de website goed werkt. Eventuele problemen worden dan opgelost en als dat op dat moment niet mogelijk is, zet ik in overleg met jou een backup terug.

Als een thema of plugin niet meer compatibel is met WordPress omdat het thema of de plugin verouderd is of niet meer wordt onderhouden door de maker, help ik bij het vinden van een vervanging (geldig voor ‘Medium’ en ‘Premium’ contract).

Heb je het ‘Standaard’ contract dan kun je altijd mijn WordPress Support gebruiken.

Heb je een geld terug garantie?

Ik weet zeker dat je erg blij en tevreden zult zijn met een van mijn onderhoudscontracten, maar als je om wat voor reden dan ook je contract wilt opzeggen dan krijg je van mij de nog niet gebruikte maanden terug. Geen gedoe en zonder discussie.

Welke informatie heb je van mij nodig?

Om de onderhoudswerkzaamheden aan je website te kunnen doen heb ik nodig:

 1. een beheerders account van je WordPress website
 2. Toegang tot de server bij je hostingbedrijf inclusief FTP toegang
 3. Bij de bestelling vraag ik je om adresgegevens en een e-mailadres

Heb je nog een vraag? Stuur me een mailtje via Contact of stuur me een Facebook bericht via het Facebook Messenger icoontje rechts op de pagina. Wil je mij persoonlijk spreken dan kan ook. Maak zelf hieronder een afspraak.

Wil je een keer vrijblijvend met mij praten? Dat regel je eenvoudig zelf. Kijk wanneer het jou het beste uitkomt en maak een afspraak in mijn agenda.