Over Charles

Foto Charles Gaillard

Zelfstandige ondernemers helpen om succesvol te zijn. Dat is wat ik wil, dat is mijn doel.

​Heel veel ZZP'ers hebben het niet makkelijk. Ze zijn vooral bezig met heel hard werken voor hun bestaande klanten waardoor ze geen tijd hebben om nieuwe klanten te vinden. Of ze hebben geen werk en moeten op dat moment onder grote druk een klant zien te vinden.

Het is hollen of stilstaan, wel omzet dan weer geen omzet maar wel altijd een hoop ongezonde stress.

Herkenbaar voor je? Het kan anders en ik help je daarbij.​

De vele petten die je als ZZP'er draagt

Als zelfstandig ondernemer heb je één specialiteit en dat is je dienst of product. Daar weet je alles van en dat gaat je gemakkelijk af. Maar als zzp'er heb je meer aan je hoofd: je bent directeur, secretaresse, marketing en verkoop manager, administrateur, financieel directeur etc.

De vele petten van een zzp-er

Ik ben zelf ook een zelfstandig ondernemer. Ik draag ook al die petten maar door mijn achtergrond heb ik het waarschijnlijk minder moeilijk dan andere zzp'ers. Die worden verondersteld overal een redelijke kennis van te hebben.

Ik kan je niet met alles helpen maar wél om voor je marketing en verkoop een systeem te maken en dat in een WordPress website onder te brengen. Een systeem dat ervoor zorgt dat je een constante stroom van nieuwe klanten aantrekt. Ook als je een keertje ziek bent, een dagje vrij bent of op vakantie bent! 

Mijn grote waarom ik doe wat ik doe

Ik doe het in de eerste plaats omdat ik het heel graag doe en in de tweede plaats omdat ik vind dat zelfstandige ondernemers hulp nodig hebben, hulp verdienen zelfs, die hun in staat stelt ​een succesvol bestaan als ondernemer en als mens op te bouwen. En ik ben tenslotte ook ondernemer dus ik wil er geld mee verdienen.

Voor mij is het simpel: zelfstandige ondernemers verdienen een geweldige website die 24/7 voor hun werkt en klanten aantrekt.

De hulpmiddelen van nu om een goede website te maken zijn eenvoudig te gebruiken, zijn gratis of in ieder geval goedkoop, en er kunnen dingen mee bereikt worden die nog niet lang geleden alleen weggelegd waren voor grote bedrijven.
Dat die mogelijkheden nu voor kleine ondernemers ook inzetbaar zijn maakt mij enthousiast.

​Succesvol zijn is anno nu niet meer afhankelijk van de mogelijkheden en hulpmiddelen. Die zijn er volop en ze zijn ook nog eens gratis of betaalbaar. Maar wat altijd zal blijven is dat succesvol zijn betekent: hard werken en voor de juiste mensen goede resultaten behalen.


Er moet altijd iets ingrijpends gebeuren

Na een auto-ongeluk, gelukkig inmiddels lang geleden, veranderde mijn leven. Ik keek anders tegen het leven aan, mijn prioriteiten kwamen heel anders te liggen. Ik nam een rustperiode en ging genieten van het leven.

Ik kwam er al snel achter dat de hele dag leuke dingen doen ging vervelen. Dat het ook niet bevredigend was want je presteert niets, je helpt niemand, er is geen waardering voor wat je doet. Ik merkte dat ik dat nodig had.

Als vanzelf, eerst als tijdverdrijf, begon ik zelfstandigen te helpen met het verbeteren van hun bedrijfsvoering. ​Marketing, verkoop en automatisering waren altijd al mijn expertises en ik merkte dat zzp'ers vooral op die gebieden grote problemen hadden. 

Opnieuw de stap maken naar het ondernemerschap, maar deze keer anders, kleiner, leuker, bevredigender en dichter bij mijzelf, was niet moeilijk. En dus ben ik hier om jou als zelfstandige te helpen met het verbeteren van je bedrijfsresultaat 🙂

Hoe ik werk

Persoonlijke 1:1 begeleiding maakt een groot onderdeel uit van mijn diensten. Ik vind dat belangrijk omdat het snelle en betere resultaten oplevert. Mijn uitgangspunt is dat je jezelf moet zijn, jezelf als mens gaat marketen. Je dienst of product is vrijwel nooit uniek maar jij bent dat wel en dat is het centrale thema. Persoonlijke begeleiding is daarbij essentieel.

Ik zet mij af tegen het grote aanbod van programma's en challenges of hoe ze ook mogen heten, die kostbaar zijn, lang lopen en uiteindelijk een zeer basic resultaat leveren. Ik wil maatwerk bieden en samen met de ondernemer succesvol zijn. Ik bereik dat met het volgen van mijn waarden: deskundigheid, eerlijkheid, oog voor detail, ondernemend en klantgericht.

Charles vroeger

Advies bureau werkend voor grote ondernemeningen

Als mede-eigenaar van een adviesbureau waar 30 mensen werkten, kwam ik bij veel grote bedrijven over de vloer. In hoge gebouwen met glazen gevels deed ik mijn werk.
Voor hoge uur-vergoedingen mocht ik ze uitleggen hoe ze de problemen die ze hadden het beste konden aanpakken.

En waren dat grote problemen, die ze hadden?

De problemen waren meestal groot én urgent. Beursgenoteerde ondernemingen zijn complexe, logge organisaties die aan strenge eisen en regels moeten voldoen. Doen ze dat niet dan hebben ze een groot probleem.

Maar de problemen van die grote bedrijven zijn vaak dezelfde problemen die zelfstandige ondernemers ook hebben. Ze zijn van een andere schaal omdat het over grote ondernemingen gaat, maar in de kern zijn het vaak vergelijkbare problemen.

Er is wel één heel groot verschil en dat is dat grote ondernemingen zonder meer bereid zijn te investeren in goede oplossingen en dat ook doen, terwijl zelfstandigen daar in de regel meer moeite mee hebben. Jammer want voor hen zijn de gevolgen in verhouding net zo groot als voor de grote bedrijven.

Ik ben van nature iemand die complexe zaken simpel maakt​. Dat deed ik werkend voor die grote bedrijven en dat doe ik nog steeds met de zelfstandige ondernemers waar ik nu mee samen werk.

Met zelfstandige ondernemers werken is veel leuker, geeft veel bevrediging en is waardevoller. Samen tot een oplossing komen gaat ongelooflijk sneller dan vroeger omdat je in grote bedrijven nou eenmaal te maken hebt met politieke spelletjes. Blij dat ik daarvan af ben!

Wil je een keertje vrijblijvend met mij praten over jouw diensten? Dat kan. kijk wat jou het beste uitkomt en maak zelf een afspraak in mijn agenda. Je kunt mij natuurlijk ook een bericht sturen. Dat kan via de Contactpagina of via Facebook Messenger, het icoontje rechts halverwege de pagina.

Wil je een keer vrijblijvend met mij praten? Dat regel je eenvoudig zelf. Kijk wanneer het jou het beste uitkomt en maak een afspraak in mijn agenda.